Glas ZA je glas za privrženost človeku

referendum

V Alternativni akademiji močno podpiramo sprejetje novele Zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih – v resnici obžalujemo odločitev Ustavnega sodišča po dopustitvi referendumskega preverjanja in še bolj dejstvo, da se niti v letu 2015 okoli vprašanj družbene enakosti v Sloveniji ne more vzpostaviti širok politični in družbeni konsenz. Da raje sledimo ideološkim in političnim delitvam in se predajamo anahronemu diskurzu izključevanja in sovražnosti do nekaterih oseb le zato, ker so v razmerju z osebo enakega spola, je za nas nesporen dokaz, da še nismo dozoreli kot družba.

Želimo živeti v družbi, ki temelji na družbeni enakosti vseh, v kateri sta osnovno vodilo spoštovanje človekovih pravic in posledično polna izenačitev pravic istospolnih parov z raznospolnimi.

Želimo živeti v družbi, kjer LGBT skupnost ni zgolj še ena skupnost, temveč je ta »razpuščena« in je vsaka istospolna oseba integralni del širše družbene skupnosti brez zakonske in socialne diskriminacije, deprivilegiranosti in stigmatizacije.

20. decembra 2015 bomo zato, ker smo privrženi človeku, na referendumu z glasom ZA pokazali naše razumevanje in modrost, ki ga od nas terja družbeni trenutek in dostojanstvo, da zase ne terjamo več pravic, kot jih namenjamo drugemu zgolj na podlagi njegove spolne usmerjenosti. Samo glas ZA bo dokaz naše privrženosti človekovim pravicam.

 

 

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s