Nasilje nad rogovci je popolnoma nedopustno

Rog

V Alternativni akademiji z ogorčenostjo spremljamo nepremišljeno in nasilno intervencijo mestnih oblasti in policije, s katero so želeli danes navsezgodaj uporabnikom tovarne Rog ukrasti njihovo socialno, kulturno in življenjsko okolje – brez dogovora z njimi, skrivaj in iznenada, z bagerji, policijo in varnostniki.

Za nedopustne jemljemo sleherne nasilne ukrepe, ki so bili pri tem uporabljeni in so vodili do fizičnih poškodb. Nobena nasilna dejanja ne sodijo v demokratični prostor naše države in so že po sebi izraz nerazumevanja dragocenih kulturnih praks in njenih družbenih učinkov, ki so preživele številne ovire, se ustalile in razvile samosvoje oblike v nekdanji tovarni koles.

Prepričani smo, da je Tovarna Rog s svojimi ustvarjalci in prebivalci eden najpomembnejših socialnih mikrosistemov v Ljubljani in Sloveniji, živo in pulzirajoče mesto artikulacije družbenih gibanj in misli, alternative in protestništva, s katerimi se ohranja temeljne vrednote družbene in kulturne svobode.

Kakršno koli enostransko poseganje vanj s pozicij politične in kapitalske moči se nam zdi nevarno tudi takrat, ko ne vodi do fizične konfrontacije, ki smo ji bili priča danes. Zato mestne oblasti v Ljubljani pozivamo, da nemudoma ustavijo vse postopke rušitve tovarniškega kompleksa in da ne izvajajo akcij, ki niso v soglasju s skupinami, ki jim je Rog postal svetovnonazorski in eksistenčni domicil.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s